Tveiterås skole

Pris- og designkonkurranse om en spesialskole for elever med psykisk utviklingshemming på en flott naturtomt.

Den skjermede plasseringen og det store grøntarealet var den viktigste grunnen til å bygge ny skole på Tveiterås. Dette gav et sunt, fritt og skjermet lekeområde for elevene – hagen. Målet med prosjekt var å lage en god og tilgjengelig skole, der det gode forholdet mellom bygg og hage blir ivaretatt og videreutviklet.

Eksisterende bygg ligger svært godt tilpasset i det kuperte terrenget. Utearealene ble organisert slik at alle hovedfunksjoner ble på ett plan inne, mens bygget organiseres rundt en hjertesone med fellesfunksjoner og hovedinngang.

Alle innvendige hovedfunksjoner ble liggende på ett og samme nivå og alle får gode sikt og lysforhold. På denne måten fikk vi en universell skole og hage med gode tilpasninger mellom skolen, hagen og naturområdene rundt, samtidig en romsligere og mer versiktlig adkomstsituasjon.

Bygget omfavner utemiljøet og skaper en naturlig kobling mellom ute og inne. Det er enkel tilkomst til utearealer hvor en kan løpe av seg energi, eller finne en rolig sone. Ved byggets hjerteområde kommer man ut til en felles uteplass med universelle piknikbord. Her kan man ta en titt på den frodige vegetasjonen i regnbedet.

Prosjektnavn Tveiterås skole konkurranse Kunde Bergen kommune Sted Bergen År 2020 Type Barneskole Størrelse 3500 m2 + 30 000 m2 utomhus Fag Byggarkitektur, Landskapsarkitektur Samarbeidspartnere Lund og Laastad Arkitekter, Skanska

- Relaterte prosjekter -

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS