Skogstunet Barnehage

Barnehagen er bygget på en stor naturtomt, med gode kvaliteter og karakteristiske landskapstrekk, som prosjektet har søkt ivareta og aktivt ta i bruk for å skape gode omgivelser for lek og læring.

 

Bygget har en en arkitektur som formmessig smyger seg inntil tomtens terrengkurver. Det åpner opp, tar imot og skaper trygge, utfordrende og kreative rammer. Barnehagen har fem avdelinger, plassert i to kjernevolumer som gir en tverrforbindelse mellom de to langsidene. Denne tverrforbindelsen knytter barnehagens allrom til utearealene.

 

Alt av inne- og uteareal er universelt tilgjengelig. Alle avdelinger er direkte knyttet mot lekearealer, enten ved å ligge på bakkeplan, eller via brede svalganger og ramper. Disse er i seg selv verdifulle lekearealer som er delvis overbygget. Adkomst med parkering ligger plassert tett på og gir effektive hente / bringe forhold. 

 

Prosjektering i samarbeid med Gnist Bygg. Prosjektet ble tildelt Askøy kommunes byggeskikkpris for 2010. 

Prosjektnavn Skogstunet Barnehage Kunde Grønnmyr Barnehager Sted Askøy År 2008-2010 Type Barnehage, Uterom Størrelse 1 650 m2 BRA + 10 850 m2 uterom Fag Byggarkitektur, Landskapsarkitektur

- Relaterte prosjekter -

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS