Møregaten gatetun

En mørk bakgate transformeres til et lyst og varmt gatetun – følg den gule veien!

Møregaten ligger i bakkant av Ny-Krohnborg skole og fungerer både som lekeplass og gatetun med fotgjengertrafikk. Gaten er stengt for all biltrafikk med unntak av utrykning. Småskoletrinnene og SFO har direkte utgang til gatetunet fra sine klasserom og de minste disponerer området ved barnehagen. Intensjonen for prosjektet har vært å omskape en mørk bakgate til et åpent og lyst tun som oppleves helhetlig på tross av nødvendige inndelinger med gjerder. Vi har lagt vekt på kvalitet i enkle og robuste materialer som marktegl, gjenbrukt storgatestein, tre, falldekke og vegetasjon, og det brede og allsidige gateløp skal sammen med det rustrøde skolebygget gi en varm og innbydende fargepalett.

Gamle lindetrær, sammen med nye klatreplanter og blomstrende busker, gir et frodig og grønt sted med gode sitteplasser og belysning. Kanter og platåer i tre og naturstein, og små terrengformasjoner i polyuretan og rullestein, gir plass for utfoldelse og lek uten å diktere bevegelse.

Prosjektet ble valgt ut til Bergen kommunes eksempelsamling:
Arkitektonisk forbild: Møregaten

Prosjektnavn Møregaten Gatetun Kunde Grønn etat Bergen kommune Sted Bergen År 2013 Type Skole, Barnehage, Byrom Størrelse 2 000 m2
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS