Gnist Vestre Billingstad barnehage

Konkurranseforslag for Gnist Barnehager.

Et tidligere industriområde i Vestre Billingstad skal transformeres til et stort boligområde, med høye ambisjoner for grøntområder og sosial infrastruktur. I reguleringsplanen for Vestre Billingstad er det planlagt en ny barnehage, som primært vil være for barn i det nye boligområdet. Barnehagen skal planlegges for å kunne bygges ut i to trinn, med en samlet kapasitet for opp mot 180 barn.

Konseptet er en oppmyket L-form som er godt tilpasset landskapsrommet og byrommet. Barnehagen vil få et trygt og innholdsrikt lekeområde, omkranset av bygget og de naturlige terrengformene.

Et nytt lokalsamfunn skal bygges, og her har man mulighet til at barnehagen blir et kontaktpunkt og møtested. Allrommet til barnehagen vil legges til rette for utleie som grendehus for nærområdet. Rommet får en åpning over to etasjer – der hall og allrom henger sammen med overlys og klatrevegg. Allrommet danner hjertet av bygget, med god kontakt til både gatetun og til barnehagens tun. Barnehagens utearealer skal være tilgjengelige som lekeplass for nærmiljøet utenom åpningstid, og det er lagt vekt på gode gangforbindelser gjennom området.

Prosjektnavn Gnist Barnehage Vestre Billingstad Kunde Gnist Barnehager Sted Billingstad, Asker År 2018 Type Barnehage Størrelse 1800 m2 Fag Byggarkitektur, Landskapsarkitektur
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS