Nordås Barnehage utomhus

I forbindelse med rehabilitering av bygget til Nordås barnehage har Arkitektgruppen CUBUS fornyet uteområdet. Nordås barnehage er en avdelingsbarnehage som ønsker å skape vennskap og gode minner.

Arkitektgruppen CUBUS har i tett samarbeid med barnehagens ledelse utformet uteområdet som et sted for variert lek. Leken har en egenverdi og er et sentralt element i barnekulturen. Ved prosjektering har vi hatt som mål å imøtekomme lekens mange uttrykksformer, og kunne bidra til å etablere vennskap og være et sted for et inkluderende felleskap, for glede og latter. Vi har ønsket å imøtekomme barnas utforskertrang og mestringsbehov.

I uteområdet kan barnene dyrke sine egne grønnsaker, sykle gjennom den «hemmelige passasjen», samles til fortellerstund i amfiet eller løpe opp og ned på betongslangen som slynger seg gjennom anlegget. En del av uteområdet er utformet med tanke på å bevare tomtens naturkvaliteter og i denne sonen kan barnene boltre seg fritt, balansere på hinderløype, klatre i trær, slenge seg i klatrenettet eller møtes i gapahuken.

Barnehagens uteområde er også utformet med tanke på at det skal være en bidragsyter inn i det pedagogiske arbeidet og kunne være en støtte for pedagogene i å gjennomføre rammeplanens oppgaver og innhold.

Prosjektnavn Nordås barnehage utomhus Kunde Bergen kommune Sted Bergen År 2021 Type Barnehage utomhus Fag Landskapsarkitektur

- Relaterte prosjekter -

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS