Murbygget Reperbanen

Arkitektgruppen CUBUS arbeidet i perioden 2010-2015 med det såkalte Reperbanekvartalet i Sandviken. 

Vi utarbeidet et helhetlig mulighetsstudium, og gjorde omfattende forberedelser til en mulig detaljregulering av kvartalet. Vi jobbet også med enkeltprosjekt i og i tilknytning til kvartalet også veikrysset mot Åsaneveien, sykkelveien forbi kvartalet og den trafikale situasjonen i nærområdet mot nord og vest. 

Hele kvartalet har en unik verdi i Bergens byhistorie, både i form av enkeltobjekt som selve reperbanen og Mesterhuset, men også helheten som viser et komplett, teknisk kulturminne knyttet til en av Bergens store industrier særlig på 1700- og 1800-tallet; repslageri dvs. tauproduksjon  – særlig skipstau. Eier og vår oppdragsgiver, Andreas Grimelund har gjort og gjør et svært omfattende og imponerende arbeid med rehabilitering/restaurering og aktivisering av den store bygningsmassen.  

Det såkalte “Murbygget er det eneste i kvartalet som ikke er bygget av tre. Bygningen var dårlige forfatning og hadde behov for omfattende konstruktiv rehabilitering, fasadeoppussing og utskifting av tekniske installasjoner. Vinduene har blitt erstattet med replikaer som har bevart det opprinnelige uttrykket, men tilfredstilt dagens krav til isolasjonsevne. 

En rekke ulike virksomheter har flyttet inn i kvartalet i takt at byggene har blitt pusset opp. Murbygget har gitt rom for bl.a. kontor for ca. 18 personer og diverse lager. I resepsjonen har eieren plassert et av Bob Dylans hovedverk fra hans produksjon som billedkunstner; en metallinstallasjon. 

Fotoer: Rolf Olsen Eiendom AS 

Prosjektnavn Murbygget Reperbanekvartalet Kunde Rolf Olsen Eiendom AS Sted Sandviken, Bergen År 2012-2015 Type Næringsbygg, Rehabilitering/ombygg Størrelse 680 m2 Fag BYGG

- Relaterte prosjekter -

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS