Mulighetsstudie Reperbanekvartalet

Ny bruk i kulturmiljø

Reperbanekvartalet er et unikt kulturminne som en helhet, samtidig som kvartalet er en del av et større sammenhengende kulturlandskap mellom Gjensidigekrysset og Gamle Bergen. Kvartalet består av i alt 8 industribygg fra 1600- tallet og frem til 1956, hvorav noen er fredet. Målsetningen med studien har vært å se på vern gjennom bruk.

Arbeidet med mulighetsstudien har vært prosessorientert. Foruten velkjente faglige metoder som stedsanalyse og tekniske vurderinger av byggenes tilstand og funksjonalitet, har det vært gjort aktiv bruk av tett dialog med potensielle drifts-aktører og leietakere, som en metode for å utvikle et konsept og en samlende identitet for driften av kvartalet. Dette har gitt et visjon for kvartalet som består i å koble produksjon av håndverks,- og industrivarer til publikumsattraksjon i tillegg til servering og bydelsfunksjoner.Produksjonen spenner over 5 produkter, som alle har lange tradisjoner knyttet til det Bergenske næringsliv og byens sjøfront: Rep, brød, øl, kaffe og salt.
Prosjektnavn Mulighetsstudie Reperbanekvartalet Kunde Rolf Olsen Eiendomsselskap AS Sted Bergen År 2011 Type Mulighetsstudie Størrelse 4 000 m2
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS