Tre kontorer – ett prosjekt

Arkitektgruppen Cubus har dette året samarbeidet med NSW og HUS arkitekter om ARK-faget på bygget til nye Vestland Fylkeskommune. Tverrfaglig samarbeide ligger i CUBUS sitt DNA, og vi har også flere prosjekt hvor også samarbeid med andre kontor på arkitektfaget alene er svært fruktbart. Samarbeid med andre kontor stimulerer den faglige diskusjonen og kan gi bedre bygg dersom de respektive kontorers styrker får plass til å blomstre.

Tre arkitekter

På fylkesbygget er vi hele tre arkitektkontor som samarbeider om arkitekturen. Alle tre kontor har fra før gode referanser og kompetanse på kontor- og næringsbygg. NSW fra Oslo har i tillegg høyhuskompetanse, HUS fra Trondheim har rasjonelle kontorløsninger og Arkitektgruppen CUBUS har viktig og nyttig lokalkompetanse. Denne kombinasjonen av kompetanse har så langt resultert i et av Bergens mest spennende planlagte kontorbygg.

Samarbeidet foregår i stor grad digitalt ved videomøter og gjennom at alle arkitekter arbeider i samme skybaserte modell. I tillegg har vi treffpunkt hvor vi også møtes over bordet. Interiørarkitekter er IARK som også jobber direkte i samme modell.

Fortsetter neste år

Fylkeskommunen har inngått kontrakt med LAB entreprenør og prosjektet går dermed inn i detaljfase i 2020. Eksisterende bygg skal rives, og bygging av nybygg vil starte umiddelbart etter at riving er gjennomført. Tre-kontorsamarbeidet forsetter inn i detaljfasen og til bygget står klart til bruk.

Arkitektgruppen CUBUS har også ansvar for landskapsarkitekturen. Forholdet mellom uterom og innerom, byggets plassering mot byrommene og aktiviteten i gatene har hatt direkte påvirkning på løsningen i byggets nederste etasjer.

 

Les mer om prosjektet på våre prosjektsider:

- Relaterte prosjekter -

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS