SEIDR i Herøya industripark

Grønn skift i Herøya industripark

Den raskeste måten å få til en bedre, grønnere og mer fremtidsrettet industri er gjennom samarbeid, deling og forsking. I samarbeid med Børve Borchsenius Arkitekter, målet er å lage en forskningspark og pilotarena for industriell innovasjon på Herøya.

Herøya Industripark dekker et areal på 1,5 km2 og inneholder produksjonslokaler, verksted, laboratorier og forsøkshaller for rundt 80 selskaper med totalt 2500 ansatte. I dag drives det FoU-aktiviteter for bedrifter som Equinor, Hydro, Yara, Sintef Tel-tek, Norlab, Bilfinger og mange fler.

Seidr vil samle forskning, utvikling og samarbeid i Herøya Industripark i ett bygg og inneholde laboratorier, pilot og testhaller, kontorarealer, møteplasser og konferansefasiliteter.

Bygget signaliserer i seg selv en omstilling i at det, istedenfor å følge det strenge gatenettet på Herøya med sin egen «Hydro-nord»-retning, orienteres etter solen for å utnytte solenergi på best mulig måte. Biprodukter fra industien vil bli brukt direkte i det nye bygget. Silica green stone blir brukt i gabioner for å lage veggelement og som tilslag i betong, eller som grus. Restvarme fra produksjonen blir brukt til både oppvarming og kjøling av bygget.

Prosjektnavn SEIDR Kunde Herøya Industripark Sted Porsgrunn År 2021 Type Forskning, laboratorier, pilotarena, kontorbygg Fag BYGG, LARK Samarbeidspartnere Børve Borchsenius Arkitekter AS

- Relaterte prosjekter -

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS