Ny folkepark, promenade og bro binder sammen byen og sundet

Brønnøysund har hatt en langsiktig strategi og arbeidet med en klar byutvikling der byen vender seg mot havet og sundet, med klare offentlige områder som gir byen både et tydelig innhold og en visuell identitet.

Byens sjel og puls ligger som et konsentrat i sundet, midt i Norge langs Riksvei 1. Midt i sundet ligger Lille Brønnøya som leddet i lenken som nå binder sundbyen sammen. Storgata, Strømsneset og Lille Brønnøy er 3 delprosjekter som nå er blitt til 1. Byen og sundet henger endelig sammen, med en ny og spenstig forbindelse mellom Strømsneset og Lille Brønnøya bygges det broer både mellom land og folk. Sundpromenaden er blitt byens smykke som tydeliggjør stedets tette bånd til kysten. Lille Brønnøya er forvandlet til en kulturell spydspiss i reginonen og en folkepark midt i hjertet av Brønnøysund.

Prosjektet har i tillegg til broen som strekker seg over innseilingen et mangfold av aktivitetssoner med seg i helheten som viktige møtesteder i byen og regionen. Tre store buede klatreseil er spent opp i parken mot sør og mot sundet. På innsiden kan man klatre og ved større arrangementer kan seilene som ligger på en liten høyde gjøres om til en omsluttende scene. Den andre siden speiler byen og naturen rundt. Rootsfestivalen får her en ny innramming og innhold samtidig som byparken vil være en viktig motor for transformasjon av det sentrale Brønnøysund. Sundet hører nå til byen både til hverdag og til fest. Her er rom for lek, samspill og møter, refleksjon, ettertanke og ro.

På den ene siden av broen står det:
Bygge broer
Broer mellom øyer
Broer mellom folk
Bygge framtid

På den andre siden:
Der det før var ingenting
Er no det som no alt kvilar på
(Kurt Johannessen 2010)

Samarbeid skapte prosjektet. Ta det med når du går over broen. Framtid skapes i dialog men ikke av seg selv.

Illustrasjoner: Studio Gohde
Prosjektnavn Lille Brønnøya Kunde Brønnøy Kommune Sted Brønnøysund År 2017 Type Kultur- og folkepark

- Relaterte prosjekter -

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS