Geilo sentrum

Fellesarena i hjertet av Geilo sentrum.

Som følge av vunnet idekonkurranse om gatebruksplan for Geilo sentrum (les mer om arbeidet på lenke under), har Arkitektgruppen CUBUS stått for utforming, detaljprosjektering og byggeplassoppfølging av Gågaten og Amfiet. Utformingen gir Geilo en ny klar identitet.  Byrommet gir plass til arrangement i forbindelse med Skarverennet, sykkelløp, soppkontroll, matfestival mm.

Utformingen av prosjektet er inspirert av skilek, sykkel og oppsprukket bre-skurt fjell. Amfiet fremstår som en dal mellom speilbilder av Hallingsskarvet.  Amfiets dekke er som store lyse flak, satt sammen av 10 cm brede staver for å kunne brekkes i de bratte partiene. Gågaten er utført i mørk granitt. Fjellsidene er bygget i cortenmoduler som låser massene. Lysmastene er inspirert av de omkringliggende skiløypenes snøkanoner. Gjerder er designet spesielt for dette prosjektet, og skal tåle å brukes som rails for ski- og brettkjørere. ACO-dren er gitt et unikt design for prosjektet, med spor av Nasjonalparkens fem primærdyr.

De 2 nederste «fjellene» huser næringslokaler, toalett, adkomst P-hus, og arrangement base.  Gågaten ligger 50 % over P-hus.

Fase 2 og 3 er gjort i samarbeid med Haltenbanken.

Prosjektnavn Geilo sentrum Kunde Hol kommune Sted Geilo sentrum År 2014 Type Byrom Størrelse 5 000 m2 Fag Landskap

- Relaterte prosjekter -

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS