Med lek og rullator

Første oppvarming i prosjektet Med Lek og Rullator startet i gatene på Møhlenpris onsdag 5.oktober. 

Arkitektgruppen Cubus har tatt initiativ til prosjektet og samarbeider med fysioterapiavdelingen på Høgskolen i Bergen. Prosjektgruppen er i høst utvidet med studenter fra Bergen Arkitektskole og folkehelsebedriften Folkelig som bl. a. har startet Gategym i flere bydeler, et lavterskel treningstilbud i urbane omgivelser. Med Lek og Rullator er støttet av Husbanken som en del av videreutvikling av byboligens muligheter. 

Arkitektstudentene kombinerer samarbeidet med et fast kurs i sveising, hvor de kan med nye installasjoner supplere byrommet slik at det blir enklere for forbipasserende og beboere å ta gatene i bruk på en mer aktiv måte; kanskje noen ringer i trærne, kroker under benken til trimstrikken eller holder for mobilen og lign.? 

Bakgrunnen for prosjektet ligger i et ønske om at flere faggrupper og ikke minst helsefagfolk skal inkluderes i utformingen av fremtidens byer. 

Vårt mål er tredelt: 

  1. Faglig utveksling, respekt og innsikt i hverandres fag. Å tenke sammen om den gode boligbyen.
  2. Å gjennomføre bred deltakende prosess og inspirere mange til å være en aktiv byborger som har evnen til å bruke omgivelsen smart og fantasifullt
  3. Å formidle ideene. At kunnskapen når ut til mange, slik at ideene kan videreutvikles og finne nye former i ulike miljøer. 

Lekentstimulerendeåpent og allment har vært ord som beskriver både våre arbeidsprosesser med, og forhåpentligvis er gjenkjennbare uttrykk i, våre byromsprosjekter. Vi tenker om byrommene at de skal kunne fungere som et lerret for de mange, der det er rom for både slips, snørr og slaps. 

”Med Lek og Rullator” er en søken etter små grep som skal få folk til å se at trening er noe du kan gjøre på vei hjem fra jobb, mellom hverdagens gjøremål og som en naturlig del av hverdagen. At byen er et sted med stimulerende rom, gode møteplasser vakre hvilesteder, aktive gater og steder å gå omveier for på veien hjem for å få tilfredsstilt kropp, hjerte, muskler og sjel. 

Workshopen på Møhlenpris denne onsdagsmorgenen i oktober ble startet av Kathrine Marthinsen som ledet en økt gategym rundt omkring i gatene. Trapper, gater, benker og kanter ble tatt i bruk ulike steder i bydelen for å vise mangfoldet av verktøy et urbant rom kan gi under en treningsøkt. 

Foto: Margrethe Vikan Sæbø 

 

- Relaterte prosjekter -

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS