Gulating Formidlingssenter klar for nystart

Formidlingssenteret Tusenårsstaden Gulating tas opp igjen og vi gleder oss til å bygge videre på vårt vinnerbidrag fra den åpne arkitektkonkurransen i 2011.

Prosjektet vant på bakgrunn av den beste helhetsløsningen og møtet med det karakteristiske landskapet og dialogen med Bård Breiviks majestetiske kunstverk.

Utdrag fra juryens begrunnelse:
”…den beste heilskapsløysinga, mellom anna med omsyn til annonsering av bygget frå tilkomsten, naturleg plassering og annonsering av hovudinngangen, utsiktsforhold og universell utforming og tilkomst til øvrig parkareal for drift og vedlikehold.”

”Arkitekturen er roleg og verdig. Lågmælt og enkel, men samtidig kraftfull og i ein kontrast til landskapet som framhever landskapsformasjonene på same måte som Bård Breivik sin skulptur også framhever landskapet, uten at dei vil konkurrere eller ha for tett visuell dialog.”

Både fysisk og symbolsk har vi villet skape en opplevelse av å bevege seg ned gjennom en trang og labyrintisk passasje over til et annet univers; det dunkle formidlingslandskapet som tar deg med til tingsletten i middelalderen, der en hører klinkende sverdslag og tingmannens myndige stemme når han leser opp dommen i forsamlingen.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

- Relaterte prosjekter -

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS