Barnas kvartal

Les vårt innspill i BA sammen med Bergen Sentrum AS om forslaget til barnas kvartal og ny lokalisering for pepperkakebyen på den praktfulle og gamle tomten til Kunsthøgskolen i Strømgaten 1, rett ved jernbanestasjonen på vei mot Marken.

Forslaget søker å skape en park på toppen av en stor underjordisk visningshall som kanskje ikke er en standard lekeplass, men et lekbart areal som gjenspeiler mer kunst enn lekeapparat-kataloger, og som har i seg muligheter for helårslek for mange aldersgrupper (ikke bare de minste). Illustrasjonene viser blant annet hvordan vi kan få til en liten skøytbar flate i vinterhalvåret og vannlek sommerstid, og også med et større rom for fleksibilitet der lekeelementer kan skiftes ut mye oftere enn det som er vanlig på stiliserte lekeplasser.

Inne i det fredede bygget kan Barnas kulturhus holde til sammen med andre relevante tilbud for barn og unge. Det kan etableres scener, visningsrom og aktivitetsområder som er spesielt lagt til rette for barn og unge, midt i sentrum av byen.

Dette vil gi barna en uttalt plass i byrommet og stå som en flott velkomst for store og små som ankommer byen med tog eller bane, og gi småbarnsfamiliene både en enklere og rikere opplevelse av byturen til sentrum.

- Relaterte artikler -

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS