Workshop i Valldal

Workshop i Valldal

Den 5.-7. August ble det arrangert en tredagers workshop for utformingen Valldal sentrum. Workshopen er en viderføring av en tettstedsanalyse og en utviklingsplan som vi tidligere har utarbeidet på oppdrag fra kommunen. Workshopen foregikk i et åpent telt på kaien og hadde fokus på sentrumsgaten Syltegata og utforming av et fremtidig torg på kaien.

Dag én hadde fokus på sentrumsgaten Syltegata. Sammen med beboere i gaten, næringsdrivende og andre sentrale aktører ble det gode samtaler om både bruk og utforming av Syltegata. Etter en god diskusjon og innspill gikk vi sammen ut i  gaten for å se på  problemområder, løsninger og utsmykning av i gaten i 1:1.

Dag to hadde fokus på torget. Et av de sentrale momentene i utformingen av torget er plassering og utforming av en fleksibel flate som kan fungere som en naturlig del av torget og benyttes til både til opphold og opptreden. Etter gode diskusjoner og innspill i teltet ble det sett på hvordan man kan bygge og lokalisere denne typen bygg på torget.  Sammen med deltagerne ble det bygget et grindbygg som ble flyttet rundt for å prøve ut ulike plasseringer i 1:1. Grindbygget ble opplyst på kvelden og fremsto som et lysende midlertidig juvel i septembernatten.

Workshopen ble avsluttet med en åpen dag på torget der innbyggere og forbipasserende kunne komme med sine innspill. I et åpent telt på kaien ble plansjer og modell utstillt. Man kunne teste hengekøyen i fergelemmen og det ble arrangert maleverksted, skriveverksted og rebusløp. Lokale musikere viste noe av talentet Valldal har å by på og skapte god stemning fra scenen.

Inspirerte av folkene og naturen i Valldal jobber vi nå med å oppsummere alle innspillene som workshophelgen gav oss og jobbe videre med skisseprosjektet.  Tusen takk til alle som kom og delte sine synspunkter på for den videre utformingen av Torget og Syltegata.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS