Vunnet konkurranse for Bergen Offentlige Bibliotek

Dagens gladnyhet! I samarbeid med CADI interiørarkitekter har Arkitektgruppen CUBUS vunnet konkurransen om ny barneavdeling og storsal ved hovedbiblioteket til Bergen Offentlige Bibliotek. 

Et bibliotek skal være en attraktiv og berikende møteplass for alle aldersgrupper, være tilgjengelig for alle innbyggere og ha en lav terskel. I vårt konkurransebidrag har viktigheten av å bygge oppunder disse kvalitetene vært i fokus.

Løsningsforslaget foreslår en utforming med innbydende soner og rom-i-rommet, som kan utforskes og pirre barnas sanser, vekke de voksnes nysgjerrighet på nye opplevelser, og samtidig gi rom for rolige aktiviteter og konsentrasjon. Barneavdelingen skal vekke begeistring og være en attraksjon i seg selv, mens storsalen er foreslått som et fleksibelt rom med flyttbare hylleelementer, scene for opptil 200 sitteplasser og mulighet for avskjerming for intimkonserter og høytlesing av forfattere.

Målet er å skape et lekent formspråk og skape en fin kontrast mot den historiske rammen av biblioteksbygget samtidig som fargebruken vil bidra til å forsterke rommets klassiske utrykk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS