Sykkelhus i Lyngen

Et ektefødt barn av Lyngenløftet stedsutviklingsprosjek byr nå på utleie av el-sykler til fastboende og turister.

Sykkelhuset i Lyngen utgjør ett av flere identitetsbyggende designgrep på veien mot å realisere de langsiktige visjonene for tettstedet. Sykkelhuset er et bygg som er mer enn et skur og signaliserer et varsel om en ny tid.

Et klatrevennlig sykkelhus solid som fjellene rundt fungerer også som en velegnet spot for selfies etter topptur – her var jeg! Utformingen er enkel og rå som naturen i det omkringliggende landskapsvernområdet, Lyngsalpene. Hovedbjelker i cortenstål utgjør rammene og veggene i galvaniserte stålplater har vannskåret temamotiv fra Lyngenløftets designprofil. Tak og skråvegg i norsk impregnert furu og bokstaver som klatrer til topps oppetter fjellryggen gir spenst og inviterer til interaksjon. De galvaniserte platene reflekterer og tar opp i seg det skiftende lyset og været i nord, dette er et bygg som vekker oppdagerlysten og forteller noe om stedet du er på.

Resultatet er et tydelig bevis på at industrien rundt om i små kommuner kan mer enn de fleste tror. Den lokale kompetansebedriften Furustål har vært aktivt med i skaperprosessen og får vist fram sin ekspertise innen stålproduksjon. Sykkelhuset er designet som et ledd i prosjektets tydelig designgrep og lokalt produsert. Skal en sterk merkevare bygges på et lite sted er det viktig å bruke alle elementene i designprosessen som byggeklosser i arbeidet og knytte eierskap i lokalsamfunnet i tett dialog med design og arkitekturkompetansen.

For leie av el-sykkel – ta kontakt med Elektrosport like ved!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS