Varden skole

Varden skole får større kapasitet og nye arealer for idrett.

På oppdrag for Byrådsavdelingen for barnehage og skole skal Varden skole øke kapasiteten fra 350 til 500 elever. Prosjektet omfatter etablering av en ny undervisningsfløy i vest som huser 2 nye hjemmeområder og SFO. Plassering av ny fløy er en delvis tilbakeføring av opprinnelig fløy på 60-tallet, med tilsvarende kobling til midtre fløy via en gangbro.

En ny basketballhall med garderober etableres i et separert bygg, forbundet med dagens skole via en lukket gangbro. Nybygget skal dekke skolens behov for arealer til kroppsøving, samt være en viktig møteplass i nærmiljøet og tilrettelegge for et variert aktivitetstilbud for idrett og kultur.

Nybyggene er plassert med hensyn til eksisterende omgivelser, terreng og natur for å skape et helhetlig samspill mellom bygg og landskap, samt skape god visuell kontakt mellom rommene inne og ute.

Eksisterende bygninger bygges om for å tilpasses økt elevtall, i tillegg oppgraderes uteoppholdsarealene og tilrettelegges for varierte aktiviteter for alle aldersgrupper.

Prosjektnavn Varden skole Kunde Bergen kommune Sted Fyllingsdalen, Bergen År 2023 - Type Skole Størrelse 7900 m2 BTA (hvorav 2600 m2 nybygg) + 20 daa uteopphold Fag BYGG, LANDSKAP, PLAN

- Relaterte artikler -

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS