Valldal stedsutvikling

Stedsutvikling i Valldal,  Norrdal kommune.

Tettstedet Valldal har en fantastisk beliggenhet i det verdenskjente fjordlandskapet langs Storfjorden i Møre og Romsdal. Fjorden, stupbratte fjell og Valldalselva som renner ut i sentrum, skaper dramatiske rammer for tettstedet.

Som grunnlag for en fremtidsrettet utvikling av Valldal, fikk Arkitektgruppen CUBUS i  2014 oppdrag å gjennomføre en tettstedsanalyse av sentrumsområdet. Tettstedsanalysen viste at det er en rekke nasjonale og lokale styrker som man kan bygge videre på i stedsutviklingsprosessen. Som del av analysearbeidet ble det gjennomført en workshop der lokale barn og ungdom ble utfordret til å se Valldal på en ny måte med bruk av speil og fotoapparat.

I første halvdel av 2019 utformet Arkitektgruppen CUBUS en utviklingsplan med strategiske strategiske hovedgrep for videre utviklingen av sentrumsområdet. I utviklingsplanen blir det også foreslått strakstiltak, enkle tiltak som kan gjennomføres raskt, som del av prosessen og medvirkningsarbeidet. Det planlegges workshop videre detaljering iløpet av 2019. Vi gleder oss til fortsettelsen.

 

 

Prosjektnavn Stedsutvikling Valldal Kunde Norrdal kommune Sted Valldal, Møre og Romsdal År 2014-2019 Type Tettstedsanalyse, Utviklingsplan Fag Landskapsarkitektur, planlegging
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS