Studentsenteret UiB

Universitet har fått en ny levende møteplass over underjordisk idrettshall.

I forbindelse med totalrenovasjon av dekket på eksisterende idrettshall ble et attraktivt og aktivt uterom skapet på toppen av Nygårdshøyden. Hovedgrepet lå i å legge til rette for ulike typer soner og småsted hvor studenter, ansatte og besøkere kan samles, prate eller bare sitte i solen med en bok, alene eller i grupper.

Flere opphøyde plantebed, med sittekanter og tilhørende bord skaper «rom i rommet» og opphold på ulike måter. Vegetasjonen har en variasjon i høyde, arter og blomstringstid som endres gjennom året, og i den ene øyen er tekniske installasjoner innlemmet som en del av bedet. Her er også en liten sceneplattform/amfi som henvender seg mot hele plassen hvor det er mulighet for å sette opp et lite arrangement, holde tale eller andre arrangementer.

Et lunt hjørne med ‘sitteflak’ skaper skjerm mot uterommet fra vestsiden og et økt antall vanlige bord og sitteplasser langs fasaden blir en naturlig mingleplass til instituttets kafé og bar.

Fra Villaveien rammes uterommet inn av opphøyde overlys ned til idrettshallen.

Området er en viktig ‘bakdør’ til studentsenteret, med fire innganger til bygningen og høy gjennomgående trafikk fra flere retninger, så det var viktig å etablere et godt lesbart og universell tilgjengelig uterom med mulighet til sykkelparkering.

Prosjektnavn Studentsenteret UiB Kunde Universitetet i Bergen Sted Bergen, Nygård År 2020-2022 Type Byrom Størrelse ca 1600 m2 Fag LANDSKAP Samarbeidspartnere Boasson AS

- Relaterte prosjekter -

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS