Strømgaten 1

Rehabilitering av ærverdige Strømgaten 1

Strømgaten 1 er rehabilitert og lagt til rette for midlertidig ungdomsskole i 2.etasje. Den brukes av 90 elever fra Rothaugen skole. Praktbygget fra 1875 er fredet i sin helhet, og prosjekteringen er gjennomført i tett dialog med vernemyndighetene. Enkelte bygningsdeler er satt i stand, mens andre, sårbare elementer er sikret mot skade under skoledriften. Alle nye tiltak er reversible, slik at bygget i senere tid kan tilbakeføres eller tilpasses fremtidig bruk. Tiltakene omfatter bla. sikring av hovedtrappen, rehabilitering av vinduer og dører, installasjon av nytt teknisk anlegg og etablering av utearealer som skal benyttes av både skolen og byen.

Uteområdet er bygget om fra parkeringsplass til lekeplass på en av byens mest sentrale tomter. Tidligere lagerskur er åpnet opp og endret til overbygd uterom med sittetribuner, bordtennis og «hengested» med husker. Utearealet ellers har fått soner for bruk og opphold, med trampoliner, hengekøye, basketstativ, plantekasser og ulike sitteelementer. I asfalten er det malt ulike spill for lek og fantasi.

Vern gjennom bruk

En viktig målsetning i prosjektet har vært å ivareta byggets kulturverdi, og samtidig utnytte viktig areal i sentrumskjernen. Å gjenbruke eksisterende bygg er et viktig grep både i bærekraftig byutvikling, og i bygningsvern gjennom bruk.

Prosjektnavn Strømgaten 1 Kunde Etat for bygg og eiendom v/ Bergen kommune Sted Bergen sentrum År 2022-2023 Type Undervisning, rehabilitering Størrelse 1100 m2 Fag BYGG, LANDSKAP, SØK
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS