Solheimslien borettslag

Oppgradering av Solheimslien borettslag

Solheimslien borettslag oppgraderes til lavenergiboliger, med nye fasader, rømningstrapper, takterrasser og 39 nye leiligheter.

Solheimslien borettslag ligger i byfjell-grensen mot Løvstakken i Bergen, og består av 8 høy- og lavblokker med totalt 320 leiligheter. Blokkene ligger synlig til i bybildet og har en flott utsikt, men har et stort vedlikeholdsetterslep og behov for sikrere rømningssituasjon. Blokkene vil bli oppgradert til lavenergi- klasse 1, og kvalifiserer til støtte fra Enova.

For delfinansiering av prosjektet vil det bygges 39 nye leiligheter i borettslaget. I lavblokkene blir det leiligheter i eksisterende kjellere, med universell tilkomst og utgang til egen hageflekk. På høyblokkene er det prosjektert eksklusive penthouse- leiligheter på taket.

Alle blokker vil få opparbeidet takterrasser, som vil gi tilgang til sol i et ellers skyggefullt område. Leilighetene vil få tryggere rømningssituasjon med utvendige rømningstrapper. Balkongene vil også bli utvidet, og få en ny innglassing.

Fasadekonseptet er inspirert av løvfarger, for å harmonere med naturen bak blokke- ne. Hver blokk får et sett med kontrastfarger for gavler og rømningstrapper, med et spill av tre ulike fargenyanser – grønntoner, gultoner, oransjetoner og rødtoner. Slik vil hver blokk framstå ulikt i omgivelsene ut fra de skiftende årstidene. Samlet sett vil opprustningen gi både borettslaget og nærområdet et stort løft og en ny identitet.

Prosjektet er omtalt i Green building & design magazine i 2021, som har et særlig fokus på sosial og miljørettet bærekraft. Les artikkelen her.

Prosjektnavn Solheimslien borettslag Kunde Solheimslien borettslag Sted Bergen År 2017 Type Boliger Størrelse 33 000 m2
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS