Midtbygget Kronstadparken

Konkurranseforslag for et identitetsbyggende kontorbygg som skal bidra til gode byrom i Kronstadparken.

Midtbygget kan finnes i Kronstadsparken, sør for Bergen sentrum, et stor utviklingsområde med kontor-, forretnings- og boligfunksjon. Kvartalet består både av renoverte bygg og nybygg av ulik karakter.

Forslaget viser publikumsrettede funksjoner på kontorbyggets bakkeplan, strategisk plassert for å skape byliv: Utleieareal og personalrestaurant er plassert på hjørner mot gågaten, for å aktivisere gågate, torg og også tverrgater. Auditorium og kjøkken, som har mindre behov for eksponering mot gate, er plassert mot Fjøsangerveien. Møteroms-pool ligger i midtdelen og blir synlig både fra gatetun og Fjøsangerveien, slik at aktiviteten i bygget blir synlig også herfra.

Bygget har to hovedsider: mot Fjøsangerveien blir bygget eksponert og profilert, men også utsatt for støy. På denne siden blir fjernvirkning og merkevare viktigst, og vi spiller med volumene for å gi identitet.

Mot gågate og torg kreves en annen skala og tilnærming. Her skal gående ønskes velkommen og kunne oppholde seg. I første etasje er vegglivet trukket inn. Dette gir mulighet til å gå under tak, og bygget får en menneskelig skala. Fasaden på bakkeplan er transparent og gir god kontakt mellom inne og ute. Hovedfasaden er en tredimensjonal fasade av aluminium, som gir spennende lys- og skyggeeffekter, reflekterer lys og endrer seg etter ulike værtyper.

Prosjektnavn Midtbygget Kronstadparken Kunde BARA Eiendom AS Sted Bergen År 2019 Type Parallelloppdrag Størrelse 17 400 m2 Fag Byggarkitektur
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS