Nye byrom på Kronstad

Kronstadparken ligger 5 min med bybane fra Bergen sentrum og er ett av Bergens største pågående byutviklingsprosjekt på en gammel industritomt. Her vokser det frem en urban næringspark med 4500 arbeidsplasser og 600 boliger. Arkitektgruppen CUBUS har vert med tidlig i prosjektet for hele Kronstadparken, og har utviklet overordnede prinsipper for utforming av byrom og landskap.

Området har en spennende industrihistorie. Her var fabrikker som produserte bukseseler, bånd, sokkeholdere og korsettstropper. Dette er historie som vi ønsker å fortelle i byrommene. I den fremtidige langsgående gangpassasjen som binder sammen området vil vi integrere mønster av lisser og bånd i belegget.

Gårdsrommet som dannes mellom Vinkelen og Fabrikkgaten 6 er ankomstpartiet for kontorbyggene og skal gjøre et godt førsteinntrykk. Det er en naturlig møteplass for leietagerne. Hele gårdsrommet ligger over et garasjeanlegg så beplantningen er plassert i opphøyde plantebed. Gangtrafikk på tvers av gårdsrommet mellom byggene ble premissgivende for designen.

Ved utgangen av 2019 stod byrommet ved «Vinkelen» ferdig og graving har startet ved det neste byrommet ved «Buen». Det sentrale torget som kommer ved «Midtbygget» er neste byrom ut og dette blir det samlende torget for området som vil ha en mer offentlig karakter. Gangforbindelsene mellom byrommene vil bli den interne sentrale «gågaten».

Prosjektnavn Kronstadparken Kunde Bara eiendom Sted Kronstad, Bergen År 2017- Type Byrom Fag Landskapsarkitektur
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS