Nye byrom på Kronstad

Kronstadparken ligger 5 min med bybane fra Bergen sentrum og er ett av Bergens største byutviklingsprosjekt på en gammel industritomt. Det er en urban næringspark med 4500 arbeidsplasser og 600 boliger. Arkitektgruppen CUBUS har vært med i prosjektet for hele Kronstadparken fra tidlig av, og har utviklet overordnede prinsipper for utforming av byrom og landskap.

Området har en spennende industrihistorie. Her var fabrikker som produserte bukseseler, bånd, sokkeholdere og korsettstropper, en historie som er viktig å fortelle i byrommene.

I den langsgående gangpassasjen som binder sammen området er det integrert et mønster av lisser og bånd i belegget.

Gårdsrommet mellom bygget Vinkelen og Fabrikkgaten 6 fungerer som ankomstparti for kontorbyggene og skal gjøre et godt førsteinntrykk, en naturlig møteplass for leietagerne. Hele gårdsrommet ligger over et garasjeanlegg, så beplantningen er plassert i opphøyde plantebed. Gangtrafikk på tvers av gårdsrommet mellom byggene har vært premissgivende for utformingen.

En kjede av sammenhengende byrom mellom kontorbygningene «Vinkelen» og «Buen» utvikler seg til et sentralt uterom ved «Midtbygget»; et samlende torg for området med en mer offentlig karakter. Gangforbindelsene mellom byrommene former den sentrale «gågaten».

Prosjektnavn Kronstadparken Kunde Bara eiendom Sted Kronstad, Bergen År 2017- Type Byrom Fag Landskapsarkitektur
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS