Kleppestø sentrum

Plan for Kleppestø sentrum

Arkitektgruppen Cubus utarbeidet i samarbeid men Norconsult Bergen og Skanska bolig As en plan for Kleppestø sentrum.

Gruppen ble prekvalifisert til en idé konkurranse for utvikling av området parallellt med 4 andre grupper. Dette var en utbygger konkurranse der kjøp av tomt samt god plan var likeverdige konkurranse elementer.

Kleppestø Sentrum er i dag preget av parkering og kollektivknutepunkt for buss og båt.

Oppgaven var primært å skape en plan for et levende sentrum med boliger, næring, kulturhus og rådhus. Planen skulle ha en langsiktighet i seg samtidig som den under realisering skulle ta hånd om den nødvendige knutepunktsituasjonen som Kleppstø har i dag. Med stort fokus på stedlige kvaliteter ble det utviklet en plan for et rikt urbant miljø der møte mellom natur og folk ble sentrale elementer i planen. Dagens kjøpesenter er en viktig motor i byutviklingen og nytt rådhus og kulturhus ble derfor liggende som et sammenbindende element mellom dagens senter og den nye byen. På denne måten samles mange av hendelsene i et viktig knutepunkt og kulturhuset blir liggende som et hjerte i den nye byen tett opp til den lune båthavnen og rett ved båt og buss terminal.

Arktietkgruppen Cubus gikk videre i konkurransen til andre runde der ytterligere bearbeiding ble gjort. Besvarelsen ble trukket i siste runde da det var vanskeligheter for utbygger å garantere for alle elementene i planen.

Prosjektnavn Kleppestø sentrum Kunde Askøy kommune Sted Askøy År 2007 Type Idékonkurranse, Kleppestø sentrum
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS