Hundeluftegård ved Løvstien

Hundeluftegård ved Løvstien

I fjellsiden på Løvstakken finner du hundeluftegården med byens beste utsikt, som del av en rekke offentlige oppholdssteder og friluftstilbud langs turveien Løvstien. Luftegården er en kombinasjon mellom naturopplevelse og sosial møteplass for hunder og mennesker. Prosjektet omfatter bla. rydding av terreng, etablering av støttemurer i naturstein, inngjerding av området, tilrettelegging av oppholdssoner og ny molok for søppel.

En viktig målsetting i prosjektet har vært at tiltakene skal underordne seg det omkringliggende landskapet, samtidig som det skal være et godt sted for hunder og mennesker. Innenfor gjerdet er det etablert en oppholdssone i grus med benker og sittekanter for å lett kunne «slå av en prat» eller ta en pust i bakken og nyte utsikten over Bergen. En gressbakke hvor hunder kan leke og løpe fritt er også gjort i stand i bakkant av plassen. Her er det naturlige terrenget med steinblokker stedvis bevart for å ivareta naturen og gi variasjon for nysgjerrige hunder.

Les om prosjektet på kommunens hjemmesider her. Prosjektet er også omtalt i BA, les artikkelen her.

Dronefoto: Margrethe Vikan Sæbø/ Bergen kommune

Prosjektnavn Hundeluftegård ved Løvstien Kunde Bergen kommune v/ Bymiljøetaten Sted Solheimslien, Bergen År 2020-2023 Type Friområde Størrelse 3550 m2 Fag Landskap, søk
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS