Gamle Nøstegaten 11

”Et godt eksempel på fortetting i et historisk bymiljø”

Byantikvaren

En liten enebolig, på fotavtrykket til et gammelt uthus, avmerket på kart fra 1880. Uthuset hadde høy antikvarisk verdi, men var i dårlig forfatning. Premisser for oppføring av boligen var at uthusets form, volum, farge og materialbruk skulle videreføres.

Boligen er organisert rundt et lite gårdsrom som er skjermet mot gaten. Første etasje vender seg mot gårdsrommet, som blir som en utvidelse av innerommet. Dette gir både god romfølelse og privatliv i en tett bysituasjon. Andre etasje vender seg mot omgivelsene, med utsikt mot gaterom og park. En bevisst plassering av vinduer, valg av materialer og innvendige løsninger gjør at huset oppleves romslig, og bygget er et godt eksempel på at arkitektur kan skape gode rom.

Alle tredeler av bygget er pre-kuttet på fabrikk etter en digital modell, nummerert og klare til montering.

Prefabrikkering av elementene gir en effektiv byggetid og minimerer belastningen på en tett nabobebyggelse, og generer mindre avfall.

Fellesrom som kjøkken, stue, spiserom og trapp, samt himlinger i toppetasjen er kledd i ask. Dette gir godt inneklima og atmosfære i boligen. Detaljer rundt vinduer, lister og overganger er utført med stor presisjon. Spesialbygd trapp og skreddersydde løsninger gir en høy kvalitet til boligen, og god fleksibilitet for hverdagslivet.

Foto: Espen Wilhelmsen

Prosjektnavn Gamle Nøstegt. 11 Kunde Corinne Eiendom AS Sted Bergen År 2017 - 2019 Type Bolig Størrelse 67 m2 Fag Bygg Samarbeidspartnere Byggmester J.H.Tvedt AS
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS