Fenderen

Fremtidsrettet og fleksibelt bygg i Solheimsviken Næringspark

Mellom kontorbygget Skipet og hotellet Viken Brygge (Moxy Bergen) ligger prosjektet Fenderen. Bygget utgjør siste byggetrinn i nye Solheimsviken næringspark, og tilbyr kontorfasiliteter tett på vannkanten.

Fenderen består av tre næringsetasjer, der 1. etasje er tilrettelagt med stor fleksibilitet for utadrettet virksomhet, som bidrar til gateliv og gode byrom i Solheimsviken. 2. og 3. etasje tilbyr fleksible kontorlokaler av høy kvalitet. Bygget har også en underetasje som huser sykkelparkering og garderober. Dette, sammen med nærhet til bybane og bussforbindelser, tilrettelegger for bilfri tilkomst for brukere av bygget.

Utomhusanlegget bygger videre på kvaliteter som ble etablert ved bygging av Skipet og Viken Brygge, både i materialbruk, utforming og beplantning. Ved hovedinngangen mot Kranen skapes ett nytt byrom med sitteplasser, sykkelparkering og hovedinngang til bygget. Det skal også etableres en takhage på deler av taket. Øvrig takareal benyttes til energiproduksjon med solceller.

Prosjektet har høye miljøambisjoner, og klassifiseres som BREEAM Outstanding (Paris Proof). Videre er utforming og materialvalg er gjort for å sikre bærekraft i hele byggets levetid, fra oppføring og bruk, til muligheten for ombygging og gjenbruk av bygningsdeler og -elementer ved riving.

For prosjektets hjemmeside, trykk her.

Prosjektnavn Fenderen Kunde GC Rieber Eiendom AS Sted Solheimsviken, Bergen År 2021 - Type Næring Størrelse 7400 m2 Fag Bygg, Landskap, Søk Samarbeidspartnere Smedsvig landskapsarkitekter
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS