Bybanen léskur

Utforming av leskur og terminalbygg for Bybanen

Sammen med det danske designfirmaet Kontrapunkt, Fuggibaggi – grafisk designere fra Bergen – og klesdesigner T-Michael, vant Arkitektgruppen Cubus konkurransen om utforming av Bybanen i Bergen høsten 2006.

Cubus hadde ansvar for design av alle holdeplassene, samt kollektivterminal på Lagunen.

De mange lag av kulturelle og urbane aktiviteter langs trasèen danner lokale forskjeller i egenart og natur. Ved å leke med disse lagene vil vi kunne gi passasjerene en skiftende opplevelse av reisen. Det homogeniserende i Bybanens natur blir satt i kontrast til det lokale særpreg.

Leskurene på holdeplasser og terminaler skal invitere de lokale aktiviteter inn til Bybanen. Derfor arbeides det med helt enkle og porøse strukturer som i seg selv ikke påvirker det lokale, utover å tilby beskyttelse mot vær og vind.

Som referanse gjennom hele prosessen står brukerne av Bybanen. Det blir viktig å skape en bane som bringer dem trygt og effektivt dit de skal. Banen skal bære preg av å være en tidløs struktur som lett lar seg innlemme i kommende utvidelser av trasèen.

Prosjektnavn Bybanen léskur Kunde Bybanekontoret Sted Bergen År 2010, 2013 Type Léskur Størrelse 40 skur mellom 28-133 KVM Fag Landskap Samarbeidspartnere Kontrapunkt, Fuggibaggi, T-Michael
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS