Oppdraget omfattet design av banetrasè, holdeplasser, merkevare/ logo, møblering, skilting og leskur. I etterkant har Cubus blitt engasjert til å utarbeide byggeplan for alle holdeplassene fra Kaigaten til Nesttun, 15 stk.
En viktig faktor i landskapsdesignet for bybanen, er prinsippet med den hvite linjen, som konseptuelt skal være en igjenkjennelig estetisk markør for banelinjen. Den hvite linje, kantstein, markerer Bybanens ”sone” (trase) kontinuerlig langs banen fra start til stopp. Den følger banen som en ”rød tråd” slik at andre trafikanter, kjørende og gående entydig skal vite om de er innenfor eller utenfor banens område der denne trafikkmessig har forkjørsrett.
Holdeplassene med plattform og leskur er Bybanens mest nærværende ”LOGO” i bybildet.
En klar identitet skal gi brukerne tydelig gjenkjenning selv i meget variable miljø der bebyggelsen rundt kan ha sin egen kraftige visuelle identitet.
Plattformen er brukerens første direkte møte med Bybanen. De er universelt utformet som sikrer at eksempelvis svaksynte lettere kan orientere seg og ikke trenger å memorere alle stasjoner.
Plattformgulvet har 4 hovedelementer:
- Gulvet
- Ledelinjer
- Plattformkanten
- Rampen
Gulvet på platformene kommer fra Evjen, bergene der klippfisken ble tørket. Fortid og fremtid lander sammen i gulvet. Kontaktledningsmastene er gitt en form som klart skiller seg fra byens lysmaster og på den måten forsterker bybanens ”reserverte” område.