Leilighetsbygg på Paradis i Bergen.

Med nydelig utsikt over Nordåsvannet og byfjellene ligger prosjektet høyt over Storetveitveien. Leilighetene er fordelt over tre bygningsvolum. Bygg A og C er lagt inn mot terrenget i øst for å fristille et flott uteareal på vestsiden av byggene. Bygg B er vinklet og svakt buet slik at alle leiligheter i alle bygg har utsikt over Nordåsvannet og Gamlehaugen. Utsikt og daglys har vært viktige faktorer for den overordnede planleggingen.

Byggene har en hovedkropp i hvitmalt pussede flater. Linjer i fasaden knytter sammen vindusformat med balkonger og rekkverk. Toppetasjen  er trukket inn noe og er formet  som et eget element. Toppetasjen kontrasterer den øvrige delen med å ha en mørk treutførelse som med skrånende vegger og overbygde uteareal kompleterer den hvite basen. På soverommene på de laveste etasjene har vi ”vippet” ut vinduene slik at man også på soverommene kan få visuell kontakt med Bergensdalen. Dette gir også et større spill i fasaden og en spesiell nisjeløsning. Dette gir også et større spill mellom lys og skygge i fasaden. Gjennom detaljer og gjennomarbeide overganger på volumene er dette med på å gi en karakter og identitet til anlegget.

Det variérer mellom 2 og 3 leiligheter på planet hvilket gir svært lite eller ingen korridorer.  Det er høy kvalitet i materialer og detaljer både eksteriørt og interiørt. Dette fremhever tomtens og bygningsvolumenes unike kvaliteter.

Prosjektnavn Brennhaugen leilighetsbygg Kunde Heldal Eiendom Sted Bergen År 2014 Type Leilighetsbygg Størrelse 5 570 m2 Fag BYGG, LANDSKAP
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS