Berkåk torg

Nytt torg på Berkåk med ressurser fra lokal laftenæring, steinbrudd og kraftlag

Torget på Berkåk rammes inn av bygninger på tre sider. Her ligger blant annet bank, butikker og Frivillighuset.

Rett forbi torget går E6 og mange passerer daglig forbi Berkåk. Målet med prosjektet har vært å skape både en god lokal møteplass, men også et sted som kan benyttes som et stoppested på veien. Det er i prosjektet lagt vekt på å involvere lokal næring, som lafteindustrien, steinbrudd og kraftlag.

Torget er belagt med kvadratiske lysegrå granittheller. Den lokale hvite Rennebugranitten finnes som staver lagt inn i hovedbelegget og som store flak som utgjør en scene.

Fra scenen risler det en liten”bekk” ned i en grunt vannbasseng som speiler omgivelsene og himmelen.

På ett felt er det lagt et belegg i tre. Her er det brukt avkapp fra den lokale laftenæringen. Trestokker i ulike dimensjoner er lagt ut som trebrostein og danner et mykt dekke som er behagelig å gå på.

Lysmasten er laget så høy at den synes fra E6. Slik kan kanskje nysgjerrigheten til forbipasserende vekkes og de vil stoppe opp. Masten er laget i massiv- tre. LED-lys skinner gjennom blå plexiglassplater og lyser opp torget.

Prosjektnavn Berkåk torg Kunde Rennebu kommune Sted Sør-Trøndelag År 2009 Type Byrom og stedsutvikling Størrelse 1 400 m2 Fag Landskap
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS