Askøy Videregående Skole

Nybygg og ombygging av Askøy videregående skole

Konkurransen omfattet nybygg og ombygging av Askøy videregående skole. Arkitektgruppen CUBUS deltok i konkurransen i team med HUS Arkitekter og Skanska Norge.

Eksisterende teoribygg (5000m2) skal rehabiliteres, og øvrige arealer (13 000m2) bygges nye. Den nye skolen skal ha 990 elever fordelt på studieretningene bygg og anlegg, teknikk og industriell produksjon, elektrofag, helse og oppvekst, tilrettelagt opplæring, voksenopplæring og studiespesialiserende. Skolen skal bli bygget med et stort auditorium med sceneverksted og andre støttefunksjoner, og skal kunne fungere som et nærmiljøanlegg utenom skoletid.  Skolen skal sertifiseres som BREEAM-NOR Excellent, med 90% tre i bærende konstruksjoner.

I området forøvrig er det regulert inn en felles grønn allmenning vest for skolen, og en ny idrettshall nord for bygget.

Prosjektet har følgende hovedgrep:

Ytre kontakt: Adkomstplassen og viktige fellesfunksjoner henvender seg mot den planlagte grønne allmenningen i vest og blir en del av fellesskapet med ungdomsskole, park og idrettsanlegg. Bygg og anlegg og teknikk og industriell produksjon får solfylte utearbeidsplasser mot sør.

Indre fellesskap: Bygget er organisert rundt et felles atrium – skoletorget. Dette blir samlingspunkt for alle elevene og vrimleareal for brukerne av auditoriet. Alle byggets hovedfunksjoner har god kontakt mot skoletorget.

Fleksibelt og rasjonelt bygg: Bygget har en fleksibel og rasjonell plan og konstruksjon. Planløsningene er intuitive, ryddige og logiske, og det er en klar oppdeling i funksjoner, samtidig som de har god kontakt med hverandre.

Konkurranseforslaget legger opp til mye bruk av tre. Fasaden på hovedvolumet er dekket med en perforert aluminiumskledning, som kontrast til det varme treet.

Illustrasjoner: Brick Visuals, Arkitektgruppen Cubus og HUS Arkitekter

Prosjektnavn Askøy Videregående Skole Kunde Hordaland Fylkeskommune Sted Søre Myrane, Askøy År 2019 Type Videregående skole Størrelse 18 000 m2 Fag Bygg, landskap Samarbeidspartnere HUS Arkitekter, Skanska, Bravida, Rambøll
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS