Gratulerer til Jonsvollskvartalet og Sparebanken Vest

Jonsvollskvartalet fikk Eiendomsprisen 2016, som ble utdelt på konferansen Næringseiendom 21.april i Bergen. Prosjektet ble også nominert til Årets Bygg 2015. Finanshuset sto ferdig i oktober, og i februar hadde alle leietakerne flyttet inn. Prosjektet har fått mye flott omtale og flere nominasjoner, og nå ble det hele toppet med denne prisen. 

– Det har vært en veldig spennende og utviklende prosess, som har gått over 8 år. Byggherre, utførende, leietakere og prosjekteringsgruppen har alle bidratt til det flotte bygget, sier prosjektleder Jan Erik Rossow fra Arkitektgruppen CUBUS. 

At bygget nå får denne prisen, er en anerkjennelse av at prosjektet har en fremragende arkitektur, samtidig som prosjekt er eksemplarisk gjennomført til riktig tid og kostnad i godt samspill mellom aktørene. Kvalitetsmessig overgår prosjektet alle forventningene fra byggherre og eier. 

Juryens begrunnelse: 

Eiendomsprisen 2016 går til et av de få signalbyggene som er skapt i Bergen sentrum de siste årene. Byggets 20.000 kvadratmeter fordelt på ti etasjer gjør det til et synlig og markant bygg midt i Bergens såkalte kulturakse. Tomtens beliggenhet, med små, gamle trehus på den ene siden og større, modernistisk bebyggelse på den andre, har vært en utfordring for både bygningsform og struktur, men som vi mener er godt løst for dette bygget. Blant annet er det relativt store bygningsvolumet trukket noe tilbake fra småhusbebyggelsen, 400 kvadratmeter av tomten er ubebygd og opparbeidet som en åpen plass, samtidig som gaten utenfor er vesentlig opparbeidet som en ny og åpen gågate.
 

http://www.estatevest.no/jonsvollkvartalet-stakk-av-med-eiendomsprisen-2016/  

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS