Arkitektgruppen CUBUS har vunnet konkurransen om utformingen av Prostneset i Tromsø!

Roald Amundsens plass på Prostneset markerer inngangsporten for besøkende med ankomst Tromsø by via buss, hurtigruter og cruiseskip, og skal nå fornyes. 

Historien om polfareren Amundsen minner oss på nærheten til ishavet og den arktiske identiteten. De første hundre meterne i møtet med Tromsø byr på et komprimert stykke nasjonal historie; Kirkeparken fører oss helt tilbake til middelalderen og Storgata med sine mange karakteristiske trehus gir oss en sammensatt reise i nordnorsk arkitektur- og bygningshistorie helt fram til vår tid. 

Fra å være et sted hvor kirkebåtene ble dratt opp langs strandlinja, skal neset nå fungere som byens sentrale havneterminal. Den nye havneterminalen er i ferd med å bli etablert som et markert knutepunkt langs kystlinjen og tilføre kaiområdet nytt innhold og aktiviteter. I nær framtid vil Prostneset gå fra å være et åpent kaiområde dominert av bil- og busstrafikk, til å bli en naturlig utvidelse av bylivet som i dag utfolder seg i Kirkegata og Storgata. Møtet mellom sjøen, den nye havneterminalen, Prostnesparken og Kirkeparken er og vil bli en viktig kobling i bybildet; i spennet mellom sjø og land, handelssted og lun havn. 

Prosjektet starter opp allerede før sommeren, og vi gleder oss til å ta del i utviklingen av en viktig bydel framover! 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdateringer om hva vi holder på med og nytt fra våre prosjekter.

| Arkitektgruppen CUBUS AS © 2019 | Nettsted levert av KODEKS